Τοποθεσία
Το Παρεκκλήσιο ευρίσκεται σε μεγάλο επίπεδο τεμάχιο νοτιοδυτικά του χωριού, σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων από τον πυρήνα του χωριού .

Τυπολογία
Το Παρεκκλήσιο ανήκει στον τύπο της μονόχωρης μονόκλιτης βασιλικής. Είναι κτήριο το οποίο είναι δομημένο με πέτρα της Λεμεσού. Οι τοιχοποιίες είναι από διπλό φύλλο πέτρας και έχουν μεγάλο πάχος.

Η ανωδομή είναι οξυκόρυφος καμάρα με πέτρα η οποία εξωτερικά είναι επιχρισμένη με ασβεστοτσιμεντοκονίαμα. Η πέτρα δόμησης της εκκλησίας είναι εμφανής τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Στη νοτιοανατολική γωνία του Παρεκκλησίου υπάρχει μικρό καμπαναριό. Ουσιαστικά είναι δυο πέτρινες κολώνες οι οποίες εξέχουν περίπου ένα μέτρο πάνω από το γείσο της στέγης. Ενώνονται μεταξύ τους με πετρόκτιστη αψίδα. Στο σημείο γένεσης του τόξου της αψίδας υπάρχει μικρή καμπάνα.

Η κόγχη του Ιερού είναι ημικυκλική. Επιστεγάζεται με τεταρτοσφαίριο από πέτρινο κέλυφος το οποίο στο άνω μέρος εξωτερικά είναι επικαλυμμένο με ασβεστοτσιμεντοκονίαμα.

Η είσοδος της εκκλησίας είναι μονόφυλλη θύρα, στο μέσο του νότιου τοίχου, με τοξωτό ανώφλι.

Πέραν της ανωτέρας θύρας, στο φωτισμό του Παρεκκλησίου συμβάλλουν και μικρό παράθυρο στο άνω μέρος, στο μέσο του δυτικού τοίχου, καθώς και το μακρόστενο παράθυρο στο μέσο της κόγχης του Ιερού.

Το δάπεδο της εκκλησίας εσωτερικά είναι από κυπριακό γυψομάρμαρο. Το Ιερό Βήμα είναι υπερυψωμένο κατά ένα σκαλί και διαχωρίζεται από τον κυρίως ναό με ξύλινο απλό τέμπλο.

Η Αγία Τράπεζα αποτελείται από πέτρινη πλάκα η οποία στηρίζεται σε μαρμάρινο κίονα.

Χρονολόγηση
Δεν έχουμε ακριβή στοιχεία για το πότε κτίστηκε η εκκλησία. Χρονολογείται ως κτίσμα 17ου αιώνα. Είναι μνημείο Β΄ Πίνακα του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Σημερινή κατάσταση
Το Παρεκκλήσιο τυγχάνει συνεχούς και επιμελημένης συντήρησης από το Τμήμα Αρχαιοτήτων και δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα.

Πηγή:
Κείμενο Κοινοτικού Συμβουλίου